Vučne kuke za vozila - euro kuke

Euro kuke

Vučna kuka je dodatak vozilu čija je namjena priključak i vuča raznih prikolica od 750 kg do 3500 kg. Koristi se za vuču tereta, plovila, kampera, motora te prikolica drugih namjena koje zadovoljavaju cestovne standardne. Na eurokuku možete montirati i nosač za bicikle, romobile i druge predmete.

Euro kuka ima mogućnost brze montaže i demontaže glavnog dijela same kuke na nosač. Možete je u roku nekoliko minuta demontirati i pohraniti u prtljažnik. Euro kuka je proizvod i dodatak vašem vozilu koji je atestiran i prihvaćen od strane EU i Republike Hrvatske.

U našoj ponudi imamo prodaju i ugradnju auto kuka za sve vrste osobnih i dostavnih vozila nosivosti do 3500 kg. Sve vučne auto kuke posjeduju Potvrdu o montaži, pločicu s podacima o homologaciji i atest u skladu s pravilima CVH – Centra za vozila Hrvatska.

Na vozila ugrađujemo električnu instalaciju sa 7-polnom ili 13-polnom utičnicom, dok na novija vozila ugrađujemo digitalne module.

U ponudi imamo sljedeće tipove auto kuka:

  • kuke na dva vijka,
  • kuke sa horizontalnim sistemom,
  • kuke sa vertikalnim sistemom,
  • teretne kuke.

Vučna auto kuka na dva vijka, sistem skidanja kuke s ključem za šesterokutnu glavu vijka.

Kuke sa horizontalnim sistemom. Lako skidajući sistem. Na automobilu nakon skidanja ostaje ženski dio i utičnica. Na novija vozila se ugrađuju električni moduli modul.

Vučne auto kuke sa vertiklanim sistemom. Sistem skidanja s ključem. Na automobilu kod skidanja kuke ne ostaje žesnski dio i utičnica je preklopna. Na novija vozila se ugrađuju električni modul.

Teretna kuka velike nosivosti, montira se na vozila s većom nosivosti.

Ugrađujemo električne instalacije na sva vozila. Obična elektroinstalacija, preklopne utičnice, 7-polne ili 13-polne utičnice.

Na novija vozila ugrađujemo električne module, 7-polna ili 13-polna utičnica.

Dobavljači auto kuka